Mara Maastricht

Naam: Anouk Mommers
Functie: Penningmeester
Studie: Geneeskunde

Tijdens mijn studietijd hier in Maastricht viel mijn oog op stichting MARA. Een levendige stichting met veel potentie die mede hierdoor mijn aandacht heeft getrokken. Ik was op zoek naar een bezigheid buiten mijn studie waarmee ik iets kon betekenen voor de maatschappij en bij MARA heb ik daarin mijn plek gevonden. Vol enthousiasme ga ik mij dit jaar gaan inzetten en hoop ik intussen veel nieuwe ervaringen en kennis op te doen om aan het einde van het jaar met een tevreden blik terug te kijken.

Naam: Bo Peters
Functie: Secretaris & Promo
Studie: Gezondheidswetenschappen

Naam: Florence Senger
Functie: Buitenland
Studie: Maastricht Science Programme

Naam: Guus Vorst
Functie: Acquisitie
Studie: Biomedische Wetenschappen

Ik was op zoek naar een manier om naast mijn studie iets voor de maatschappij te betekenen. MARA sprak mij toen erg aan. Niet alleen de individualiteit van de stichting en de manier waarop geld wordt ingezameld door middel van activiteiten voor en door studerend Maastricht. Maar ook hoe dit geld besteed wordt om het leven in de Balkan te verbeteren. Door dit te gebruiken voor educatieve materialen die de bewoners kunnen gebruiken voor verbetering.

Naam: Janne van den Hurk
Functie: Activiteiten
Studie: Geneeskunde

Ook in het zuidelijkste puntje van Nederland wordt Mara goed vertegenwoordigd! Een bestuur bestaande uit acht studenten van S.V. Circumflex, M.S.R.V. Saurus, M.S.V. Tragos, S.V. KoKo en Onafhankelijk Maastricht zet zich in Maastricht met hart en nieren in voor Mara. Deze variatie aan studenten is dan ook onze sleutel tot succes. Door middel van allerlei activiteiten op de verenigingen zorgen wij er samen met het Maastrichtse studentenleven voor dat er geld opgehaald wordt voor Mara. Zo organiseren we onder andere mensa’s waarbij er een heerlijke maaltijd wordt verzorgdvoor meer dan honderd studenten per keer! Ook zijn er loterijen, die een groot succes zijn door de leuke prijzen die er te winnen zijn. Dat Mara leeft in Maastricht, blijkt wel door het grote enthousiasme dat ook het Maastrichtse bedrijfsleven heeft om bij te dragen aan de loterijen door middel van het sponsoren van prijzen.

“Het bestrijden van de uitzichtloosheid van de jeugd”

Naast het harde werk in Maastricht zelf, steken wij ook in de Balkan onze handen uit de mouwen. Jaarlijks vertrekt een deel van het bestuur in de zomer naar de Balkan om daar hulp te bieden aan onze doelgroep: kinderen en jongeren. Wij bezoeken voornamelijk scholen en opvanghuizen met kinderen. Op deze manier proberen wij als studenten onze bijdrage te leveren aan het bestrijden van de uitzichtloosheid van de jeugd in bepaalde gebieden. Om dit te kunnen bereiken is natuurlijk alle hulp en steun welkom. Donateur worden kan door dit formulier in te vullen.

Adres Straatnaam 00
0000 AA Maastricht