Mara

Bestuur Mara Nederland

Het bestuur van Stichting Mara is dagelijks bereikbaar voor algemene vragen over Stichting Mara. Voor specifieke vragen per stad verzoeken wij u om contact op te nemen met de desbetreffende stad.

Marleen van der Poel – Voorzitter

Juni 2018 start ik als voorzitter van Stichting Mara Nederland. Ik vind het een eer om Stichting Mara te mogen vertegenwoordigen en ben gemotiveerd om aan de slag te gaan. Ik denk dat je studententijd een periode is waarin je vooral bezig bent met je eigen individuele ontwikkeling en ik ben daarom blij dat er zich toch nog zoveel studenten in alle verschillende steden, onbaatzuchtig inzetten voor de hulpbehoevende in de Balkan, want het is nodig.

Het is onvoorstelbaar dat met een volle dag rijden je je midden in de ellende bevindt. Ik ben zelf actief geworden bij Stichting Mara via Mara Rotterdam, waar de focus op medicijnen ligt. Via transporten naar de verschillende landen in de Balkan, hebben we de staat van ziekenhuizen, klinieken en soms ook weeshuizen mogen meemaken; onmenselijk. Er zijn ooit voorzieningen aangelegd maar die zijn inmiddels versleten, vergaan of kapot. Het is alsof de tijd heeft stil gestaan, het is belangrijk om dit gebied niet te vergeten, ondanks dat het relatief zo dichtbij is.

Naast dat ik het bijzonder vindt dat Stichting Mara volledig bestaat uit studenten, vind ik de manier van werken efficiënt en betrouwbaar. Er blijft ten alle tijden communicatie met lokale contacten bestaan. Er wordt op transporten niet zomaar gedoneerd maar in de stad zelf bekeken wat er nodig is en of het project geschikt is, om vervolgens zelf de benodigdheden te bestellen of te kopen, om zo de lokale economie te steunen. Ook worden deze benodigdheden weer door ons afgeleverd, de betrouwbaarheid wordt dus ten allen tijden streng gewaarborgd. Ik hoop dat u Stichting Mara ook wil (blijven) steunen, we kunnen met uw donaties een hoop vooruitgang boeken in de Balkan!

Marleen van der Poel

Lambertusstraat 139

3061 XX Rotterdam

Tel: (+31) 6 11568929

E-mail nederland@stichtingmara.nl

Dominique de Mooij - Secretaris

Sinds juni 2018 heb ik de eer om het bestuur van Stichting Mara Nederland te mogen versterken. Als secretaris ben ik de rechterhand van de voorzitter, Marleen van der Poel. Ik heb een half& jaar ervaring opgedaan in het (lokale) bestuur van Stichting Mara Leiden. Gedurende deze periode ben ik geconfronteerd met, en mij bewust geworden van de deplorabele omstandigheden waarin vele mensen in de Balkan leven en hoe de Balkanoorlog ruim twintig jaar na dato nog steeds een groot stempel drukt op het dagelijks leven van de mensen aldaar.

Tijdens mijn bestuurstijd van Stichting Mara Leiden heb ik mij met veel enthousiasme ingezet voor hulpbehoevende mensen in de Balkan. Over een paar weken ga ik met Mara Leiden op projectreis en daarnaast heb ik uiteraard veel evenementen georganiseerd om bewustwording voor de situatie in de Balkan te verbeteren.

Het bestuur van Stichting Mara Leiden heeft een avond in de Hifi georganiseerd om de bekendheid van Stichting Mara te vergroten. Aankomend jaar gaan wij een diner organiseren, genaamd: ‘Bulken voor de Balkan’.

Tijdens mijn bestuurstijd bij Stichting Mara Leiden heb ik gemerkt dat hulp aan de hulpbehoevenden in de Balkanlanden nog steeds hard nodig is. Ik ben blij dat ik daar ook nu weer mijn steentje aan bij kan dragen in de functie van secretaris van het landelijk bestuur Stichting Mara, zodat ik een helpende hand kan bieden aan deze mensen. Ik hoop heel erg dat ik mijn enthousiasme aan u heb overgedragen en dat u Stichting Mara zult (blijven) steunen! Heel veel dank.

Dominique de Mooij
Rapenburg 120
2311 GB Leiden
E-mail:nederland@stichtingmara.nl
Tel: (+31) 6 50934745

Michiel van Waasbergen - Penningmeester

Voordat ik begon bij Stichting Mara was ik eerst een beetje wantrouwend over goede doelen. Ik vroeg mij af waar het geld naartoe ging en of het wel op de goede plek terecht kwam. Toen ik mij ging verdiepen in de Stichting ben ik er achter gekomen dat de vrijwilligers van Stichting Mara zelfstandig projectreizen organiseren om de armoede in de Balkan zelfstandig aan te pakken.
Stichting Mara is een initiatief door studenten en ik ben trots dat ik daar nu al enige tijd onderdeel van uitmaak. Als penningmeester ben ik degene die er écht voor kan zorgen dat het geld op de juiste plek terecht komt. Hierbij vind ik het belangrijk dat wij naast het verbeteren van de leefsituatie van de inwoners van de Balkanlanden, ook de lokale economie kunnen stimuleren door onze hulpmiddelen op de plaats van bestemming aan te kopen.
Voor onze projectreizen zijn we afhankelijk van donaties. Tijdens mijn penningmeesterschap wil ik ervoor zorgen dat donateurs goed op de hoogte gehouden worden van de projecten die uitgevoerd worden met het geld dat u aan Stichting Mara doneert. Het goed en eerlijk besteden van geld in de Balkanlanden is nodig, en wij zorgen ervoor dat dit gebeurd!

Michiel van Waasbergen
Rapenburg 56